Proefdraaien

Om te testen beschikt HAMOFA over twee specifiek uitgeruste testruimtes van 800 en 2500 pk met het nodige gespecialiseerde materiaal om motoren te laten proefdraaien.

We kunnen motoren onder een specifieke belasting laten roderen om te zien of de motor voldoet aan de kwaliteitseisen van de fabrikant. Tijdens de test controleren wij ononderbroken de nodige gegevens zoals oliedruk, olietemperatuur, watertemperatuur, opening van de thermostaat,...

TESTKAMER 800 HP DYNO :

testroom old testroom old 2

TESTKAMER 2500 HP DYNO :

testkamer

testkamer 2

HAMOFA voert de testen ook uit met de nieuwste computersystemen om oa. de laatste nieuwe ECU motoren te laten proefdraaien. Van standaard BOSCH lijnpompen en rotatiepompen tot de nieuwste common rail injectoren, PLD unitpompen en unitinjectors HUI / EUI. We beschikken tevens over de nodige software om een ECU te programmeren.

testkamer 3

De nieuwste testruimte beschikt over een testbank tot 2500 pk en 10900 NM bij 4000 RPM en wordt volledig computergestuurd vanuit een moderne operatiekamer die te allen tijde de prestaties monitort. Het volledige proces van proefdraaien kunt u van begin tot einde ook online via een videofeed volgen. Deze unieke testomgeving stelt ons zelfs in staat om motoren met een Bureau Veritas, Lloyd’s of andere keuring af te leveren. Zulke maatregelen zijn verre van overbodig. Het is namelijk van kapitaal belang dat de motor geen lekkages of andere onregelmatigheden vertoont. Pas als alle details goed worden bevonden, keurt onze werkplaats deze goed voor aflevering en krijgt u als klant een attest voor goede werking mee.